Golonka

golonka

Przepisy na dania z golonką

Jedno z najpopularniejszych mięsnych części, szczególnie uwielbiane przez miłośników kuchni śląskiej oraz dolnośląskiej.

Golonka jest podstawa wielu pysznych polskich zup, m.in. żuru czy żurku. Oczywiście najpopularniejszym daniem w naszym kraju jest pieczona golonka podawana w towarzystwie ulubionego piwa oraz golonka pieczona w piwie.

Jak gotować, przyrządzać golonkę? To wszystko zależy od nas, od tego jakich przypraw chcemy użyć oraz w jakiej formie zaserwować potrawę.

Często podajemy golonkę z dodatkiem kapusty, wcześniej upieczoną lub duszoną, z kością lub bez. Niektórzy eksperymentują z tym rodzajem mięsa, podając golonkę z warzywami, w winie, marynowaną, a nawet peklowana.
W sezonie letnim, częstujemy swoich gości, smakowita golonką z grilla. Towarzystwo dobrego gatunkowego piwa, idealnie dobranych przypraw, dodatków oraz sosów wzbogaca jedynie smak, tak wyjątkowego mięsa.

Jeżeli chcecie dowiedzieć się jak prawidłowo przygotować golonkę, wystarcz, że odwiedzicie portal gotujmy.pl W dziale golonka odnajdziecie idealne, smaczne oraz sprawdzone przepisy z golonką. Serdecznie Wszystkich zapraszamy do kulinarnych inspiracji.

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (171): kategoria: Golonka    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane