Przepisy na grilla

Szaszłyki z grilla

Grill

Mięsa, warzywa i owoce, które warto wrzucić na ruszt!

Unoszący się w powietrzu zapach grillowanych dań odpręża i kusi podniebienia. Spragnieni smaków z grilla nie odmówimy soczystej karkówki, rozpływających się w ustach skrzydełek z kurczaka czy grillowanych warzyw. Oryginalność, prostota i łatwość przygotowania to coś, co w grillu lubimy najbardziej! Choć, kiełbaska z grilla, karkówka i kaszanka są podstawą polskiego grillowania coraz częściej sięgamy po grillowane ryby, warzywa i owoce. Eksperymentowanie w grillowaniu jak najbardziej wskazane!

Co zatem wrzucić na ruszt? Czym zaskoczyć bliskich podczas biesiadowania na świeżym powietrzu? Jak przełamać rutynę? Zobacz przepisy na klasyczne i niebanalne potrawy z grilla. Wybierz swojego faworyta spośród mięs na grilla. W tej roli z pewnością sprawdzą się karkówka, kiełbasa, kaszanka i żeberka. Ciekawym urozmaiceniem będą też warzywa: papryka, cukinia, ziemniaki, cebulka, szparagi, bakłażan. A na deser wybierz grillowane owoce: jabłka, gruszki, ananasy, brzoskwinie, banany.

Dla szukających pomysłu na grilla w wersji light idealnym rozwiązaniem będą grillowane ryby: dorsz, łosoś, pstrąg, szczupak lub delikatne szaszłyki. Potrzebującym odmiany spodobają się pomysły na obłędny grillowany camembert.

Pochłonięci przyjemnym grillowaniem nie zapominajmy o dodatkach. Kolorowe sałatki, pikantne i łagodne sosy, marynaty do mięs - na grillu obowiązkowe! W takim wydaniu każdy grill stanie się prawdziwą ucztą.

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (2001): kategoria: Grill    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane