Danie jest aromatyczne i wyraziste w smaku za sprawą dużej ilości przypraw, między innymi słodkiej i ostrej papryki oraz pieprzu. Cebulę pokrojoną w piórka przesmaża się na oleju, dodaje paprykę, mięso i czerwone wytrawne wino. Całość dusi się, aż wołowina zrobi się miękka i przejdzie aromatem warzyw i przypraw. Danie można zagęścić, dodając odrobinę kwaśnej śmietany. Gulasz wołowy można podawać, np. z gotowanymi ziemniakami lub kaszą gryczaną.

Polecane przepisy do kategorii Gulasz wołowy

Znaleźliśmy 82 przepisów w kategorii Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Lukrecja_27 Lukrecja_27

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

agabi22 agabi22

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

motorek70 motorek70

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Wiola94 Wiola94

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Mój gulasz wołowy

Mój gulasz wołowy

oszude oszude

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: