Gulasz

gulaszowe

Najlepsze mięsa na gulasz

Pokrojone w kostkę mięso pochodzące z różnych części zwierzęcych. Dziś stosuje się również, resztki pozostałe z innych mięs.

Z czego jest zrobione mięso gulaszowe? Odpowiedź jest prosta. Najczęściej mięso gulaszowe pochodzi z wieprzowiny lub wołowiny.

Do najlepszych mięsnych kawałków należą: karkówka, mostek, łopatka, golonka oraz podroby.

W dobie dzisiejszych czasów, bardzo chętnie wykorzystujemy mięso indycze, kurze a nawet dziczyznę.
Mięso gulaszowe jest szeroko dostępnym produktem na rynku. Stosuje się je przeważnie do wyrobu słynnej węgierskiej potrawy – gulaszu.

Najpopularniejszym daniem z tych kawałków jest gulasz wołowy. Dużą sławą cieszy się również gulasz rybny oraz gulasz drobiowy czy z pieczarkami.

Z mięsa gulaszowego przygotowujemy również rozmaite, aromatyczne i smaczne sosy, buliony oraz zupy.

W naszych domowych przepisownikach nie może oczywiście zabraknąć sosu gulaszowego, w którym ‘gulaszowe’ jest bazą. 

Jeżeli macie ochotę na mięso gulaszowe w nowych ciekawych odsłonach, zajrzyjcie do działu gulasz na portalu gotujmy.pl

W tym miejscu z całą pewnością znajdziecie coś dla siebie. Serdecznie zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (252): kategoria: Gulasz    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane