Gulasz

gulaszowe

Najlepsze mięsa na gulasz

Pokrojone w kostkę mięso pochodzące z różnych części zwierzęcych. Dziś stosuje się również, resztki pozostałe z innych mięs.

Z czego jest zrobione mięso gulaszowe? Odpowiedź jest prosta. Najczęściej mięso gulaszowe pochodzi z wieprzowiny lub wołowiny.

Do najlepszych mięsnych kawałków należą: karkówka, mostek, łopatka, golonka oraz podroby.

W dobie dzisiejszych czasów, bardzo chętnie wykorzystujemy mięso indycze, kurze a nawet dziczyznę.
Mięso gulaszowe jest szeroko dostępnym produktem na rynku. Stosuje się je przeważnie do wyrobu słynnej węgierskiej potrawy – gulaszu.

Najpopularniejszym daniem z tych kawałków jest gulasz wołowy. Dużą sławą cieszy się również gulasz rybny oraz gulasz drobiowy czy z pieczarkami.

Z mięsa gulaszowego przygotowujemy również rozmaite, aromatyczne i smaczne sosy, buliony oraz zupy.

W naszych domowych przepisownikach nie może oczywiście zabraknąć sosu gulaszowego, w którym ‘gulaszowe’ jest bazą. 

Jeżeli macie ochotę na mięso gulaszowe w nowych ciekawych odsłonach, zajrzyjcie do działu gulasz na portalu gotujmy.pl

W tym miejscu z całą pewnością znajdziecie coś dla siebie. Serdecznie zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (250): kategoria: Gulasz    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane