Polacy uwielbiają mięso indycze! To oprócz kurczaka najchętniej spożywane mięso drobiowe. W klasyfikacji ogólnej mięs zajmuje trzecie miejsce ustępując dwóch pierwszych wspomnianemu kurczakowi i wieprzowinie.

Warto przekonać się do mięsa z indyka, ponieważ ma korzystny wpływ na organizm. Idealnie nadaje się dla osób cierpiących na alergie pokarmowe, ponieważ nie uczula - dlatego też jest odpowiednim mięsem dla małych dzieci.

Niska zawartość tłuszczu oraz duża zawartość białka w indyczym mięsie sprawiają, że jest ono łatwo przyswajalne i lekkostrawne - z racji tego, że jest niskokaloryczne, stanowi znakomite rozwiązanie dla wszystkich osób dbających o linię!

Każdy element mięsa indyczego cechują inne walory smakowe i przeznaczenie kulinarne, dlatego tym bardziej polecamy poeksperymentować i popróbować różnych jego wariantów.

Przemawia za tym fakt, że to mięso drobiowe jest proste w przygotowaniu - nie wymaga długotrwałej obróbki termicznej, ani wcześniejszego zmiękczania. Jedyne na co należy uważać to to, aby nie przesuszyć go podczas smażenia, duszenia i pieczenia.

Znaleźliśmy 1199 przepisów w kategorii Indyk

Klopsiki z cukinią

Klopsiki z cukinią

iziona iziona
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: