Jest to jeden z lepszych produktów handlowych podawanych z kością lub bez, pozyskiwany z tuszy, schłodzony lub zamrożony.
Karkówka, uznawana jest za jedną z lepszych części mięsa wieprzowego. Charakteryzuje się różowym kolorem oraz naturalnym zapachem.

Co zrobić z karkówki? Z tego rodzaju mięsa możemy formować kotlety, dodawać do kapusty, dusić, smażyć, oraz dodawać, jako składnik gulaszu.

Wiele osób w sezonie letnim chętnie podaje karkówkę grillowaną, szaszłyki z karkówki, karkówkę pieczoną. Wypieczony tłuszcz, dodatek odpowiedniego sosu i wspaniałe towarzystwo. Czego więcej nam trzeba?

Jak przystało na karkówkę nadaje się ona do duszenia oraz pieczenia w piwie. Ponadto, podajemy ją w towarzystwie pieczarek, papryki czy cebuli.

Wiele osób zastanawia się, co będzie najlepsze do tego mięsa. My znamy odpowiedź. Na serwisie gotujmy.pl jest mnóstwo rozmaitych marynat, sosów oraz dipów idealnie komponujących się ze smaczną karkówką.

Jeżeli chcecie znaleźć mnóstwo sprawdzonych, aromatycznych oraz pysznych przepisów, zajrzyjcie do działu karkówka na portalu gotujmy.pl

W tym miejscy z całą pewnością każdy odnajdzie coś dla siebie. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia

Znaleźliśmy 995 przepisów w kategorii Karkówka

Gulasz pomidorowy

Gulasz pomidorowy

donia1219 donia1219
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Karkówka z warzywami

Karkówka z warzywami

jolao jolao

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Karczek porucznika

Karczek porucznika

anulkadh anulkadh

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Karkówka z grilla

Karkówka z grilla

anulkadh anulkadh
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: