Karkówka uznawana jest za jedną z lepszych części mięsa wieprzowego. Jako produkt handlowy może być sprzedawana z kością lub bez, schłodzona lub zamrożona, pozyskiwana z tuszy.

Ta część mięsa daje mnóstwo kulinarnych możliwości! Karkówkę można gotować, smażyć, dusić, piec. Rolada, kawałki mięsa w powidłach śliwkowych, a może karkówka duszona w wiśniach? Zapiekana z opieńkami lub marynowana w coca coli, podana z jabłkami - pod każdą postacią smakuje wyśmienicie!

Lato sprzyja grillowaniu, a karkówka idealnie się do tego nadaje! Szaszłyki przekładane warzywami, do których wystarczy dobrać odpowiedni sos. to wspaniałe menu na ciepłe, słoneczne popołudnie! Mięso to idealnie sprawdzi się także jako dodatek - na przykład w dobrze znanym i lubianym placku po zbójnicku z gulaszem.

Od tej pory nie musicie zastanawiać się, w jaki sposób wykorzystać to mięso. Przepisy na soczystą karkówkę, którą przygotujesz zarówno na uroczysty obiad, jak i na co dzień znajdziesz w tym dziale! Eksperymentuj, szukaj nowych smaków i delektuj się pyszną wieprzową karkówką! Zapraszamy!

Znaleźliśmy 1073 przepisów w kategorii Karkówka

Pieczona karkówka

Pieczona karkówka

Ania321 Ania321

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczona karkówka

Pieczona karkówka

Ania321 Ania321

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety z karczku

Kotlety z karczku

anulkadh anulkadh

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem

zewa zewa
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: