Jest to jeden z lepszych produktów handlowych podawanych z kością lub bez, pozyskiwany z tuszy, schłodzony lub zamrożony.
Karkówka, uznawana jest za jedną z lepszych części mięsa wieprzowego. Charakteryzuje się różowym kolorem oraz naturalnym zapachem.

Co zrobić z karkówki? Z tego rodzaju mięsa możemy formować kotlety, dodawać do kapusty, dusić, smażyć, oraz dodawać, jako składnik gulaszu.

Wiele osób w sezonie letnim chętnie podaje karkówkę grillowaną, szaszłyki z karkówki, karkówkę pieczoną. Wypieczony tłuszcz, dodatek odpowiedniego sosu i wspaniałe towarzystwo. Czego więcej nam trzeba?

Jak przystało na karkówkę nadaje się ona do duszenia oraz pieczenia w piwie. Ponadto, podajemy ją w towarzystwie pieczarek, papryki czy cebuli.

Wiele osób zastanawia się, co będzie najlepsze do tego mięsa. My znamy odpowiedź. Na serwisie gotujmy.pl jest mnóstwo rozmaitych marynat, sosów oraz dipów idealnie komponujących się ze smaczną karkówką.

Jeżeli chcecie znaleźć mnóstwo sprawdzonych, aromatycznych oraz pysznych przepisów, zajrzyjcie do działu karkówka na portalu gotujmy.pl

W tym miejscy z całą pewnością każdy odnajdzie coś dla siebie. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia Więcej ↓

Znaleźliśmy 946 przepisów

Duszona karkówka

Duszona karkówka

Justyna92 Justyna92

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Karczek pieczony

Karczek pieczony

alien1985 alien1985

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Karkówka chrzanowa

Karkówka chrzanowa

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pasztet wieprzowy

Pasztet wieprzowy

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Karczek smażony

Karczek smażony

anulkadh anulkadh

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Zupa syczuańska

Zupa syczuańska

Noruas Noruas

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: