Karkówka

Karkówka

Sprawdzone przepisy na karkówkę

Jest to jeden z lepszych produktów handlowych podawanych z kością lub bez, pozyskiwany z tuszy, schłodzony lub zamrożony.

Karkówka, uznawana jest za jedną z lepszych części mięsa wieprzowego. Charakteryzuje się różowym kolorem oraz naturalnym zapachem.

Co zrobić z karkówki? Z tego rodzaju mięsa możemy formować kotlety, dodawać do kapusty, dusić, smażyć, oraz dodawać, jako składnik gulaszu.

Wiele osób w sezonie letnim chętnie podaje karkówkę grillowaną, szaszłyki z karkówki, karkówkę pieczoną. Wypieczony tłuszcz, dodatek odpowiedniego sosu i wspaniałe towarzystwo. Czego więcej nam trzeba?

Jak przystało na karkówkę nadaje się ona do duszenia oraz pieczenia w piwie. Ponadto, podajemy ją w towarzystwie pieczarek, papryki czy cebuli.

Wiele osób zastanawia się, co będzie najlepsze do tego mięsa. My znamy odpowiedź. Na serwisie gotujmy.pl jest mnóstwo rozmaitych marynat, sosów oraz dipów idealnie komponujących się ze smaczną karkówką.

Jeżeli chcecie znaleźć mnóstwo sprawdzonych, aromatycznych oraz pysznych przepisów, zajrzyjcie do działu karkówka na portalu gotujmy.pl

W tym miejscy z całą pewnością każdy odnajdzie coś dla siebie. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (924): kategoria: Karkówka    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane