Karp smażony jest klasyczną i niemal niezbędną potrawą wigilijną. Świątecznego karpia można przygotować w wersji smażonej bądź w galarecie. W wielu rodzinach przepis na wigilijnego karpia w galarecie przekazywany jest od pokoleń. Do przygotowania tej wyśmienitej potrawy potrzebny jest wypatroszony karp, cytryna, listki laurowe, ziele angielskie, włoszczyzna, cebula, żelatyna, odrobina cukru, sól i pieprz. Smacznego smażonego karpia w chrupiącej panierce przyrządzi się wykorzystując kilka podstawowych składników, czyli bułkę tarta, mąkę pszenną, cytrynę, sól i olej do smażenia. To znakomity pomysł na obiad


Zdjęcie: Fotolia
 

 

Znaleźliśmy 376 przepisów w kategorii Karp

Karpik w galarecie

Karpik w galarecie

anulkadh anulkadh

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Karp z orzechami

Karp z orzechami

Kniejson Kniejson
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Karp w galarecie

Karp w galarecie

bogusia82 bogusia82

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Karp w galarecie

Karp w galarecie

Di gotuje Di gotuje
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: