Kotlety wegetariańskie są pyszne zarówno pieczone w piekarniku, jak i smażone na głębokim tłuszczu lub skropionej oliwą patelni. Oprócz kotletów sojowych osobom na diecie wegetariańskiej bądź wegańskiej można podać kotlety z kalafiora, kotlety z kaszy jaglanej, kotlety z soczewicy lub kotlety z marchewki, pieczonej bądź startej. Do zrobienia kotletów jarskich doskonale nadaje się tofu oraz czerwona fasola z puszki. Zmiksowaną blenderem masę doprawia się i formułuje płaskie kotlety wegańskie.
Kotlety z kabaczka

Kotlety z kabaczka

W sposób tani i szybki (maksymalnie 20 minut) można przygotować wegetariańskie kotlety z kabaczka. Kotleciki świetnie smakują posypane startym serem i można je podawać na zimno, jak i na ciepło. Składnikami potrzebnymi do przyrządzenia szybkich kotletów jest kabaczek, jaja, tarta bułka, przyprawa uniwersalna i olej do smażenia. Bardziej sycącą potrawą są kotlety z kabaczka, cielęciny, sera feta polane sosem pieczeniowym.

Polecane przepisy do kategorii Kotlety wegetariańskie

Znaleźliśmy 206 przepisów w kategorii Kotlety wegetariańskie

Falafel w picie

Falafel w picie

Justyna92 Justyna92

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety z cukinii

Kotlety z cukinii

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety z ciecierzycy

Kotlety z ciecierzycy

Megg Megg

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety z cieciorki

Kotlety z cieciorki

peggi peggi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: