Leczo na zimę jest warzywną potrawą przygotowaną z papryki, pomidorów, cebuli, nierzadko z dodatkiem cukinii i pieczarek. Przygotowanie tego zimowego przetworu nie jest skomplikowane. Pierwszą czynnością jest dokładne umycie warzyw, a następnie ich pokrojenie w kostkę. Pomidory należy sparzyć wrzątkiem i obrać. Wszystkie warzywa smaży się na głębokiej patelni, a gdy staną się miękkie doprawia się je solą i ostrą papryką. Leczo przekłada się do wyparzonych słoików i pasteryzuje przez około 20 minut.

Polecane przepisy do kategorii Leczo na zimę

Znaleźliśmy 41 przepisów w kategorii Leczo na zimę

Leczo w słoiczku

Leczo w słoiczku

Justyna92 Justyna92

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo do słoików

Leczo do słoików

Mniam1 Mniam1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo na zimę

Leczo na zimę

reanja reanja

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Zimowe leczo

Zimowe leczo

teresa_rm teresa_rm
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo z patisona

Leczo z patisona

iwa643 iwa643

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo z patisonów

Leczo z patisonów

aliss06 aliss06

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo do słoików

Leczo do słoików

edytaha edytaha
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Moje leczo na zimę

Moje leczo na zimę

przejs przejs

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo do słoika

Leczo do słoika

mycha mycha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: