Leczo na zimę jest warzywną potrawą przygotowaną z papryki, pomidorów, cebuli, nierzadko z dodatkiem cukinii i pieczarek. Przygotowanie tego zimowego przetworu nie jest skomplikowane. Pierwszą czynnością jest dokładne umycie warzyw, a następnie ich pokrojenie w kostkę. Pomidory należy sparzyć wrzątkiem i obrać. Wszystkie warzywa smaży się na głębokiej patelni, a gdy staną się miękkie doprawia się je solą i ostrą papryką. Leczo przekłada się do wyparzonych słoików i pasteryzuje przez około 20 minut.

Polecane przepisy do kategorii Leczo na zimę

Znaleźliśmy 42 przepisów w kategorii Leczo na zimę

Leczo w słoiczku

Leczo w słoiczku

Justyna92 Justyna92

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo - do słoików

Leczo - do słoików

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Moje leczo na zimę

Moje leczo na zimę

przejs przejs

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

leczo

leczo

kretka170 kretka170

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo

Leczo

Mysiunia Mysiunia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo do słoika

Leczo do słoika

mycha mycha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Diabelskie Leczo

Diabelskie Leczo

margolata margolata
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo z patisonów

Leczo z patisonów

aliss06 aliss06

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Zimowe leczo

Zimowe leczo

teresa_rm teresa_rm
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Leczo na zimę

Leczo na zimę

kamazka439 kamazka439
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: