Makrela, najczęściej używana jest  w postaci wędzonej, która najlepiej smakuje jako składnik past do chleba oraz dodatek do sałatek. Sałatka z makrelą to doskonały pomysł na pyszną kolację. Znakomicie smakuje z dodatkiem jajka i kiszonego ogórka. Pyszne dania ze świeżej lub mrożonej ryby, to np: makrela z makaronem, pieczona makrela czy makrela cytrynowa. Świeżą makrelę można zamarynować, skąpać w occie, podać w towarzystwie pomidorów albo upiec na grillu.

Zdjęcie: Fotolia

Znaleźliśmy 335 przepisów w kategorii Makrela

Sushi z makreli

Sushi z makreli

nakedsavor nakedsavor

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pasta z makreli

Pasta z makreli

gosia56 gosia56
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Ilona_eS Ilona_eS

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pasta z makreli

Pasta z makreli

madzik323 madzik323

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pasta  z makreli

Pasta z makreli

jaga85 jaga85

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: