Masa budyniowa Kategorie

Krem do karpatki

Krem do karpatki

Znanym i cenionym przez smakoszy ciastem jest karpatka, serwowana z okazji rozmaitych uroczystości. Ciasto na karpatkę jest bardzo subtelne w smaku, a jego wykonanie zaliczane jest do najprostszych przepisów. Do przygotowania masy karpatkowej potrzeba kilku podstawowych składników, jak mleko, jaja, masło, cukier oraz dwa rodzaje mąki: ziemniaczana i pszenna. Masę można wykorzystać również do przekładania ciasta francuskiego czy przygotowania rolady karpatkowej.

Krem budyniowy

Krem budyniowy

Idealnym rodzajem kremu do przekładania tortów czy innych ciast jest krem budyniowy. Cechuje się lekkością, puszystością i łatwością przygotowania. Krem budyniowy można wzbogacić o dodatki w postaci kakao, soku z cytryny czy alkoholu, na przykład ajerkoniaku. Żaden amator słodkości nie odmówi sobie tarty z owocami i kremem budyniowym czy babeczek wzbogaconych o budyniowy krem, który nada im delikatność.

Znaleźliśmy 473 przepisów w kategorii Masa budyniowa

Ptysiowa piramida

Ptysiowa piramida

anulkadh anulkadh

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Domowa karpatka

Domowa karpatka

migotka28 migotka28

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Malinowa karpatka

Malinowa karpatka

2milutka 2milutka
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: