Mazurek migdałowy jest bardzo słodki i nęci podniebienia. Przed przygotowaniem masy należy sparzyć migdały, obrać ze skórki oraz zmielić, dodając do nich cynamon i skórkę pomarańczową. Mazurek migdałowy wybornie smakuje również w wersji z masą kajmakową lub karmelem. Dla ozdoby można dodać powidła śliwkowe lub wiśniowe. Ciasto podaje się w formie prostokątnej bądź okrągłej. Mazurek idealnie sprawdza się na wielkanocnym stole.

Polecane przepisy do kategorii Mazurek migdałowy

Znaleźliśmy 19 przepisów w kategorii Mazurek migdałowy

mazurek z migdałami

mazurek z migdałami

aginaa aginaa
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Mazurek migdałowy

Mazurek migdałowy

cherry cherry

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Mazurek migdałowy

Mazurek migdałowy

kiwi kiwi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: