Fachowa definicja mięsa mielonego brzmi następująco: mięso, które zostało zmielone posiekane na drobne kawałki z zawartością soli mniejszą niż 1%. Z czego powstaje mięso mielone? Mielone tak naprawdę możemy stworzyć z ryby, wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz pozostałych rodzajów mięs dostępnych na rynku.

Mięso mielone, jest podstawowym składnikiem do klasycznych kotletów mielonych, wielbionych przez dzieci i dorosłych. Gołąbki, lasagne, spaghetti, chili corn carne, faszerowane warzywa, pulpety. Te potrawy łączy jedno. Mięso mielone. Ulubione dodatki warzywne, zioła oraz przyprawy jedynie wzbogacają smak i aromat przygotowywanych dań. Zapiekanki, zupy czy makarony. Niektórzy nie wyobrażają sobie tych dań bez odpowiednio doprawionego mięsa mielonego.

Zagłębiając się w świat mięsa mielonego na portalu gotujmy.pl dowiemy się, jakie dodatkowe składniki, przyprawy oraz zioła powinny towarzyszyć tym mięsnym kawałkom.

W tym miejscu znajdziemy najlepsze receptury na dania z mięsem mielonym. Wystarczy, że zajrzycie do działu Mięso mielone. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia

Znaleźliśmy 1952 przepisów w kategorii Mięso mielone

Pulpety w pomidorach

Pulpety w pomidorach

Gracer Gracer

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Chili con carne

Chili con carne

kloruś kloruś

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: