Mięso mielone

Mięso mielone

Najlepsze przepisy z mięsem mielonym

Fachowa definicja brzmi następująco: mięso, które zostało zmielone posiekane na drobne kawałki z zawartością soli mniejszą niż 1%.

Z czego powstaje mięso mielone? Mielone tak naprawdę możemy stworzyć z ryby, wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz pozostałych rodzajów mięs dostępnych na rynku.

Mięso mielone, jest podstawowym składnikiem do klasycznych kotletów mielonych, wielbionych przez dzieci i dorosłych.

Gołąbki, lasagne, spaghetti, chili corn carne, faszerowane warzywa, pulpety. Te potrawy łączy jedno. Mięso mielone.

Ulubione dodatki warzywne, zioła oraz przyprawy jedynie wzbogacają smak i aromat przygotowywanych dań.
Zapiekanki, zupy czy makarony. Niektórzy nie wyobrażają sobie tych dań bez odpowiednio doprawionego mięsa mielonego.

Zagłębiając się w świat mięsa mielonego na portalu gotujmy.pl dowiemy się, jakie dodatkowe składniki, przyprawy oraz zioła powinny towarzyszyć tym mięsnym kawałkom.

W tym miejscu znajdziemy najlepsze receptury na dania z mięsem mielonym. Wystarczy, że zajrzycie do działu Mięso mielone. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (1904): kategoria: Mięso mielone    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane