Mięso mielone

Mięso mielone

Najlepsze przepisy z mięsem mielonym

Fachowa definicja brzmi następująco: mięso, które zostało zmielone posiekane na drobne kawałki z zawartością soli mniejszą niż 1%.

Z czego powstaje mięso mielone? Mielone tak naprawdę możemy stworzyć z ryby, wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz pozostałych rodzajów mięs dostępnych na rynku.

Mięso mielone, jest podstawowym składnikiem do klasycznych kotletów mielonych, wielbionych przez dzieci i dorosłych.

Gołąbki, lasagne, spaghetti, chili corn carne, faszerowane warzywa, pulpety. Te potrawy łączy jedno. Mięso mielone.

Ulubione dodatki warzywne, zioła oraz przyprawy jedynie wzbogacają smak i aromat przygotowywanych dań.
Zapiekanki, zupy czy makarony. Niektórzy nie wyobrażają sobie tych dań bez odpowiednio doprawionego mięsa mielonego.

Zagłębiając się w świat mięsa mielonego na portalu gotujmy.pl dowiemy się, jakie dodatkowe składniki, przyprawy oraz zioła powinny towarzyszyć tym mięsnym kawałkom.

W tym miejscu znajdziemy najlepsze receptury na dania z mięsem mielonym. Wystarczy, że zajrzycie do działu Mięso mielone. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (1857): kategoria: Mięso mielone    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane