Mięso mielone

Mięso mielone

Najlepsze przepisy z mięsem mielonym

Fachowa definicja brzmi następująco: mięso, które zostało zmielone posiekane na drobne kawałki z zawartością soli mniejszą niż 1%.

Z czego powstaje mięso mielone? Mielone tak naprawdę możemy stworzyć z ryby, wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz pozostałych rodzajów mięs dostępnych na rynku.

Mięso mielone, jest podstawowym składnikiem do klasycznych kotletów mielonych, wielbionych przez dzieci i dorosłych.

Gołąbki, lasagne, spaghetti, chili corn carne, faszerowane warzywa, pulpety. Te potrawy łączy jedno. Mięso mielone.

Ulubione dodatki warzywne, zioła oraz przyprawy jedynie wzbogacają smak i aromat przygotowywanych dań.
Zapiekanki, zupy czy makarony. Niektórzy nie wyobrażają sobie tych dań bez odpowiednio doprawionego mięsa mielonego.

Zagłębiając się w świat mięsa mielonego na portalu gotujmy.pl dowiemy się, jakie dodatkowe składniki, przyprawy oraz zioła powinny towarzyszyć tym mięsnym kawałkom.

W tym miejscu znajdziemy najlepsze receptury na dania z mięsem mielonym. Wystarczy, że zajrzycie do działu Mięso mielone. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (1872): kategoria: Mięso mielone    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane