Suketo lub rdzawiec pacyficzny są to wymienne nazwy stosowane na rynku spożywczym. Ryba ta chętnie podawana do obiadu posiada szerokie zastosowanie kulinarne.
Mintaj bo to o nim mowa, słynny w rejonach  azjatyckich oraz wyjątkowo popularny w Europie, zgromadził wokół siebie rzeszę wielbicieli.

Mintaj w cieście, w kapuście, z pieczarkami czy z dodatkiem ryżu często gości na naszych stołach w porze obiadowej.

Bardzo często na spotkania w gronie najbliższych serwujemy mintaja duszonego, z grilla czy zapiekanego z serem.

Na rynku mamy również dostęp do filetów z mintaja, z których możemy przygotować chociażby rybę w pomidorach.

Jak wiemy ryby morskie słyną z zawartości kwasów tłuszczowych, witamin i składników mineralnych. Dlatego zachęcamy wszystkich do delektowania się oraz eksperymentowania z rybami, a w tym przypadku ze wspaniałym mintajem.

W dziale mintaj znajdziecie mnóstwo wyśmienitych przepisów na potrawy z mintajem. Zachęcamy Was do przygotowania dań we własnej kuchni. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia Więcej ↓

Znaleźliśmy 419 przepisów w kategorii Mintaj

Roladki z mintaja

Roladki z mintaja

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Placuszki rybne

Placuszki rybne

Mniam1 Mniam1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: