Mintaj

Mintaj

Przepisy z mintajem

Suketo lub rdzawiec pacyficzny są to wymienne nazwy stosowane na rynku spożywczym. Ryba ta chętnie podawana do obiadu posiada szerokie zastosowanie kulinarne.

Mintaj bo to o nim mowa, słynny w rejonach  azjatyckich oraz wyjątkowo popularny w Europie, zgromadził wokół siebie rzeszę wielbicieli.

Mintaj w cieście, w kapuście, z pieczarkami czy z dodatkiem ryżu często gości na naszych stołach w porze obiadowej.

Bardzo często na spotkania w gronie najbliższych serwujemy mintaja duszonego, z grilla czy zapiekanego z serem.

Na rynku mamy również dostęp do filetów z mintaja, z których możemy przygotować chociażby rybę w pomidorach.

Jak wiemy ryby morskie słyną z zawartości kwasów tłuszczowych, witamin i składników mineralnych. Dlatego zachęcamy wszystkich do delektowania się oraz eksperymentowania z rybami, a w tym przypadku ze wspaniałym mintajem.

W dziale mintaj znajdziecie mnóstwo wyśmienitych przepisów na potrawy z mintajem. Zachęcamy Was do przygotowania dań we własnej kuchni. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (391): kategoria: Mintaj    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane