Nadzienia i farsze - to one są sercem naszych potraw. Dodają im odpowiedniego i charakterystycznego smaku! Nadzienia mogą być wytrawne i słodkie. Są uniwersalnym sposobem na polepszenie smaku serwowanego posiłku.  
 
Używamy ich do tart, naleśników, krokietów a także pączków, rogalików i drożdżówek. Pierogi są daniem, do którego możemy użyć wielu rodzajów nadzień:  z kapusty i grzybów, mięsa, twarogu, jagód lub truskawek. Na naszych stołach często królują także faszerowane papryki, pomidory czy cebule to doskonałe połączenie zdrowych warzyw i sycącego nadzienia.  
 
Nie możemy zapominać także o wspaniałych pieczeniach, roladach czy pysznym schabie, to dzięki farszom w nich występującym, zwolenników tych mięs nie brakuje! Wspomniane  naleśniki, kochane przez dzieci, możemy podawać na wiele sposobów. Wystarczy nadziać je świeżymi owocami, konfiturami lub serkiem , a na twarzach naszych pociech pojawi się uśmiech. Mamy dużą garść przepisów na doskonałe nadzienia i farsze, zapraszamy do zapoznania się z nimi! 
 
Zdjęcie: Fotolia

Polecane przepisy do kategorii Nadzienia

Znaleźliśmy 269 przepisów w kategorii Nadzienia

Krem Kinder Bueno

Krem Kinder Bueno

eliza135 eliza135
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Twarożek dyniowy

Twarożek dyniowy

jolao jolao
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Serek waniliowy

Serek waniliowy

jolao jolao
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Konfitura z róży

Konfitura z róży

Mniam1 Mniam1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: