Paluchy to rodzaj bardzo długiej i przypominającej chleb przekąski. Ciasto można wyrabiać tak jak spód do pizzy. Paluchy są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Istnieje wiele ich rodzajów. Najbardziej popularne są paluchy francuskie oraz serowe. Po dodaniu kminku lub sezamu stają się wyraziste w smaku. Znane są również paluchy wiedźmy (z migdałami) lub w postaci grissini (paluszki włoskie). Paluchy idealnie smakują jako przekąska do piwa oraz dodatek do zupy.

Polecane przepisy do kategorii Paluchy

Znaleźliśmy 69 przepisów w kategorii Paluchy

Paluchy z kabanosem

Paluchy z kabanosem

CORAL CORAL

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Paluchy serowe

Paluchy serowe

Kniejson Kniejson
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Paluchy a la grissini

Paluchy a la grissini

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Paluchy pszenne

Paluchy pszenne

lalunia lalunia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Włoskie paluchy

Włoskie paluchy

izek izek

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: