Panga

Panga

Przepisy z pangą

W dzisiejszych czasach jest ona wyjątkowo popularną rybą spożywaną w dużych ilościach. Jest produktem wyjątkowo uniwersalnym, ponieważ nie posiada nieprzyjemnego zapachu ani smaku.

Mowa o rybce zwanej pangą. To właśnie ona, powoli wypiera z wigilijnego stołu naszego karpia. Nie da się ukryć, że panga jest również określeniem trzech gatunków ryb: ryb z rodziny ostrobokowatych, suma rekiniego oraz ryb z hodowli wietnamskich.

Jak przystało na ryby, przygotowujemy je na milion sposobów. W galarecie, w ziołach czy w foli. To tylko przykłady naszej kreatywności.

Ze względu na smak, pangę bardzo chętnie przygotowujemy w rozmaitych sosach. Panga w sosie cytrynowym, w śmietanie, a może panga w kokosie? To już zależy od nas.

Choć najpopularniejszą formą przygotowania ryb jest ich smażenie, to często decydujemy się aby przygotować pangę pieczoną, zapiekaną a nawet gotowaną.

Nie od dziś wiadomo, że najzdrowsze produkty to te, które są przygotowywane na parze. Tak samo jest z rybami. Panga na parze z warzywami nie tylko brzmi wspaniale, ale równie świetnie smakuje. Dodatek naszych ulubionych bukietów warzywnych, aromatycznych ziół oraz przypraw jedynie wzbogaca całe danie.

W dziale Panga, mamy przyjemność zaprezentować Wam wspaniałą oraz inspirującą kolekcję przepisów z pangą. Serdecznie zapraszamy!

Zdjęcia: Fotolia
 

Przepisy (249): kategoria: Panga    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane