Panga

Panga

Przepisy z pangą

W dzisiejszych czasach jest ona wyjątkowo popularną rybą spożywaną w dużych ilościach. Jest produktem wyjątkowo uniwersalnym, ponieważ nie posiada nieprzyjemnego zapachu ani smaku.

Mowa o rybce zwanej pangą. To właśnie ona, powoli wypiera z wigilijnego stołu naszego karpia. Nie da się ukryć, że panga jest również określeniem trzech gatunków ryb: ryb z rodziny ostrobokowatych, suma rekiniego oraz ryb z hodowli wietnamskich.

Jak przystało na ryby, przygotowujemy je na milion sposobów. W galarecie, w ziołach czy w foli. To tylko przykłady naszej kreatywności.

Ze względu na smak, pangę bardzo chętnie przygotowujemy w rozmaitych sosach. Panga w sosie cytrynowym, w śmietanie, a może panga w kokosie? To już zależy od nas.

Choć najpopularniejszą formą przygotowania ryb jest ich smażenie, to często decydujemy się aby przygotować pangę pieczoną, zapiekaną a nawet gotowaną.

Nie od dziś wiadomo, że najzdrowsze produkty to te, które są przygotowywane na parze. Tak samo jest z rybami. Panga na parze z warzywami nie tylko brzmi wspaniale, ale równie świetnie smakuje. Dodatek naszych ulubionych bukietów warzywnych, aromatycznych ziół oraz przypraw jedynie wzbogaca całe danie.

W dziale Panga, mamy przyjemność zaprezentować Wam wspaniałą oraz inspirującą kolekcję przepisów z pangą. Serdecznie zapraszamy!

Zdjęcia: Fotolia
 

Przepisy (257): kategoria: Panga    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane