Ryba pangą powoli wypiera z wigilijnego stołu naszego karpia. Nie da się ukryć, że panga jest również określeniem trzech gatunków ryb: ryb z rodziny ostrobokowatych, suma rekiniego oraz ryb z hodowli wietnamskich. Rybę przygotowuje się na wiele sposobów, np. w galarecieziołach czy w foli. Pangę można też usmażyć w panierce z bułki tartej albo mąki (np. filety w panierce ze słodkiej papryki), zapiec z ziemniakami i kolorowymi warzywami albo ugotować na parze.

Panga dobrze smakuje w rozmaitych sosach. Panga w sosie cytrynowym, w śmietanie, a może panga w kokosie? To już zależy od nas.

Choć najpopularniejszą formą przygotowania ryb jest ich smażenie, to często decydujemy się aby przygotować pangę pieczoną, zapiekaną a nawet gotowaną.

Nie od dziś wiadomo, że najzdrowsze produkty to te, które są przygotowywane na parze. Tak samo jest z rybami. Panga na parze z warzywami nie tylko brzmi wspaniale, ale równie świetnie smakuje. Dodatek naszych ulubionych bukietów warzywnych, aromatycznych ziół oraz przypraw jedynie wzbogaca całe danie.

Polecane przepisy do kategorii Panga

Znaleźliśmy 266 przepisów w kategorii Panga

Ryba w pieczarkach

Ryba w pieczarkach

Niki22 Niki22

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

madzik323 madzik323

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Roladki z pangi

Roladki z pangi

iziona iziona

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety rybne.

Kotlety rybne.

nogawkuchni nogawkuchni

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: