Lubisz eksperymentować w kuchni, tworzyć nowe kompozycje smakowe, bawić się składnikami a jednocześnie cenisz sobie prostotę oraz łatwość przygotowania posiłków? W takim razie ten dział z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Kanapki - najczęściej zjadane na śniadanie, drugi posiłek w pracy lub w szkole a także na kolację, mają prawo się znudzić. W banalnie prosty sposób możesz urozmaicić ich smak, rezygnując z dżemów, wędlin czy sera żółtego!

Co ciekawe, wystarczy zmiana jednego składnika w przepisie i pasta o nowym smaku gotowa. Opcji i możliwości jest całe mnóstwo, gdyż do jej zrobienia możesz wykorzystać praktycznie wszystko: warzywa (także strączkowe), ryby, mięso, sery. Nie sposób zapomnieć o najpopularniejszej wersji, jaką jest pasta jajeczna.

Przyrządzane samodzielnie pasty posiadają mnóstwo zalet - kosztują mniej od gotowych produktów, które można znaleźć w sklepie, są zdrowsze, gdyż nie zawierają sztucznych barwników, aromatów no i co najważniejsze - ich smak możemy skomponować idealnie z oczekiwaniami!

Ponadto, pasty znakomicie sprawdzą się jako dodatek do krakersów; będą również wspaniałym nadzieniem kruchych babeczek! Jest to więc rozwiązanie, które może stanowić smakowitą alternatywę dla faszerowanych jajek i innych popularnych przekąsek a nawet dań!

Testujcie, smakujcie i bawcie się, wymyślając własne przepisy na niepowtarzalne pasty! Zapoznajcie się z naszymi propozycjami i zobaczcie, jak wiele pysznych możliwości przed wami!

Znaleźliśmy 1458 przepisów w kategorii Pasty

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Ilona_eS Ilona_eS

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pasta z makreli

Pasta z makreli

madzik323 madzik323

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pasta z soczewicy

Pasta z soczewicy

reanja reanja

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: