Pesto ze szpinaku można przygotować nawet w pięć minut. Potrzeba do tego szklanki liści szpinaku, czosnku, orzeszków piniowych, startego sera (grana padano lub parmezanu), oliwy z oliwek i soli morskiej. Wszystkie składniki należy wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować. Powstałe pesto można przełożyć do wyparzonych słoiczków. Pesto ze szpinaku może być przechowywane w lodówce do tygodnia.

Polecane przepisy do kategorii Pesto ze szpinaku

Znaleźliśmy 8 przepisów w kategorii Pesto ze szpinaku

Pesto szpinakowe 2

Pesto szpinakowe 2

Koper Koper

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Szpinakowe pesto

Szpinakowe pesto

Patty Patty

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pesto z pokrzywy

Pesto z pokrzywy

jaga85 jaga85

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pesto ze szpinaku

Pesto ze szpinaku

NinaSz NinaSz
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: