Pieczarki

Pieczarki

Najlepsze dania z pieczarkami

Pieczarki to jedne ze smaczniejszych i najczęściej wykorzystywanych w kuchni grzybów.

Najchętniej stosowane, jako dodatek do dań głównych w postaci sosów, ale także jako składnik pierogów, krokietów czy zapiekanek. Pomysłowi wielbiciele naszego grzyba potrafią wyczarować z niego prawdziwe pyszności: pieczarki panierowane, faszerowane różnymi rodzajami mięs czy warzyw, w formie kotletów ale często także marynowane, wyglądają i smakują doskonale.

Po pieczarki sięgają również mniej wytworni kucharze, ponieważ, grzyb ten jest szybki w przygotowaniu i nie potrzebuje długiej obróbki cieplnej. Potrzebny będzie tylko atlas grzybów jadalnych lub zaufanie do sprzedającego a potem wszystko jest już proste.

Dobieranie jednak odpowiednich dodatków może nie być zbyt łatwe. Ponieważ, grzyby z natury są ciężko strawne musimy uważać, aby nie zafundować sobie żołądkowych nieprzyjemności.

Najlepszymi dodatkami ułatwiającymi trawienie są przyprawy takie jak rozmaryn, tymianek, majeranek, cząber czy jałowiec, dzięki nim każdy będzie mógł się delektować niesamowitym smakiem i aromatem pieczarek.

W tym dziale znajdziecie inspirujące przepisy z pieczarkami. Wspaniała kolekcja utworzona z receptur naszych użytkowników. Serdecznie zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (825): kategoria: Pieczarki    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane