Pieczeń

Pieczeń

Przepisy na domową pieczeń

Najczęściej serwowana podczas rozmaitych uroczystości oraz świąt, na ciepło lub na zimno.

Pieczeń, bo o niej tu mowa, jest bardzo chętnie podawana w towarzystwie różnorodnych sosów oraz wytrawnych musów.

Jedną z najpopularniejszych odmian pieczeni jest pieczeń rzymska, czyli upieczone mięso mielone, które może posiadać wkładkę w postaci ugotowanego jajka.

Warto dodać, że pieczeń jest wyjątkowym produktem. Podawana podczas uroczystości jest bardzo eleganckim daniem, natomiast w formie dodatku do kanapek zamiast wędlin, znacznie podnosi ich smak.

Pieczeń jak nazwa wskazuje najczęściej przygotowujemy w piekarniku. Są oczywiście sprawdzone sposoby na przygotowanie tej wyśmienitej potrawy na parze.

Jak na pieczeń przystało, najlepiej 24 godziny wcześniej zamarynować ją w naszych ulubionych ziołach, przyprawach czy sosach. Nabierze ona wspaniałego smaku, aromatu, a środek potrawy pozostanie wyjątkowo soczysty.

W dzisiejszych czasach możemy przygotować dla najbliższych pieczeń z cukinii, z dzika, ze schabu, a nawet z kaszy gryczanej. To wszystko zależy tylko od nas.

Jeżeli chcecie zabłysnąć wśród swoich gości, zajrzyjcie do działu pieczeń na portalu kulinarnym gotujmy.pl. To w tym miejscu każdy odnajdzie swój ulubiony przepis na niejedną pieczeń. Serdecznie was wszystkich zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (138): kategoria: Pieczeń    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu
1 2 3 4 5 6 7

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane