Podgrzybki marynowane mają wyrazisty, słodko-kwaśny smak. Świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska (na przykład do wódki) bądź dodatek do kanapek, sałatek, zup i sosów. Podgrzybki marynowane w occie stanowią również doskonały składnik gulaszu, nadzienia na pierogi, pasty do pieczywa, zapiekanek, bigosu i pieczonego mięsa. Grzyby dobrze jest również zmielić, doprawić solą i pieprzem i usmażyć na maśle. Opcjonalnie można dodać cebulę oraz czosnek. W ten sposób powstanie smaczny farsz do klusek i pieczeni.

Polecane przepisy do kategorii Podgrzybki marynowane

Znaleźliśmy 16 przepisów w kategorii Podgrzybki marynowane

Podgrzybki marynowane

Podgrzybki marynowane

Aga24 Aga24
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Podgrzybki w occie

Podgrzybki w occie

mysza75 mysza75

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: