Polędwica

Polędwica

Sprawdzone przepisy z polędwicą

Jedna z najpopularniejszych części mięsnych dostępnych na rynku. Najczęściej pochodzi z mięsa wołowego lub wieprzowego.

Polędwica, gości w naszej kuchni wyjątkowo często. Jest uważana za jedno z najchudszych części mięsnych. Posiada ona wyjątkowo szerokie zastosowanie kulinarne.

Kupujemy ją, jako wspaniałą i aromatyczną wędlinę oraz jako kawałek mięsny, z którego przygotowujemy obiadową porcję mięsa, zrazy czy sosy.

Polędwica jest wyjątkowo uniwersalnym mięsem. Świetnie się ona komponuje z sosami warzywnymi i grzybowymi oraz z sosami słodkimi np. z żurawiny, z jabłek, z miodu.

Najpopularniejszym daniem, szczególnie na Zachodzie, wytwarzanym z polędwicy są steki. Często serwowane w towarzystwie sosu barbecue, sosu musztardowego czy majonezowego.

Nie można zapomnieć, że polędwica nadaje się również do faszerowanie i pieczenia. Faszerowana śliwkami, morelami czy jabłkami. Zawsze smakuje wyśmienicie.

Jeżeli nieustannie poszukujecie wspaniałego i sprawdzonego przepisu na polędwicę, nie musicie się już martwić. Dział polędwica, na portalu gotujmy.pl zawiera smaczne, aromatyczne i sprawdzone przepisy z polędwicą w roli głównej. Wszystkich serdecznie zachęcamy do kulinarnych inspiracji. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (432): kategoria: Polędwica    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane