Polędwica

Polędwica

Sprawdzone przepisy z polędwicą

Jedna z najpopularniejszych części mięsnych dostępnych na rynku. Najczęściej pochodzi z mięsa wołowego lub wieprzowego.

Polędwica, gości w naszej kuchni wyjątkowo często. Jest uważana za jedno z najchudszych części mięsnych. Posiada ona wyjątkowo szerokie zastosowanie kulinarne.

Kupujemy ją, jako wspaniałą i aromatyczną wędlinę oraz jako kawałek mięsny, z którego przygotowujemy obiadową porcję mięsa, zrazy czy sosy.

Polędwica jest wyjątkowo uniwersalnym mięsem. Świetnie się ona komponuje z sosami warzywnymi i grzybowymi oraz z sosami słodkimi np. z żurawiny, z jabłek, z miodu.

Najpopularniejszym daniem, szczególnie na Zachodzie, wytwarzanym z polędwicy są steki. Często serwowane w towarzystwie sosu barbecue, sosu musztardowego czy majonezowego.

Nie można zapomnieć, że polędwica nadaje się również do faszerowanie i pieczenia. Faszerowana śliwkami, morelami czy jabłkami. Zawsze smakuje wyśmienicie.

Jeżeli nieustannie poszukujecie wspaniałego i sprawdzonego przepisu na polędwicę, nie musicie się już martwić. Dział polędwica, na portalu gotujmy.pl zawiera smaczne, aromatyczne i sprawdzone przepisy z polędwicą w roli głównej. Wszystkich serdecznie zachęcamy do kulinarnych inspiracji. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (405): kategoria: Polędwica    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane