Rogaliki z ciasta francuskiego stanowią pożywną przekąskę. Wypiek jest delikatny w smaku, słodki i lekki. Można zjeść go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą warto przygotować na rodzinne przyjęcie.

Nadzienie do rogalików

Nadzienie do rogalików robi się rozpuszczonej czekolady deserowej bądź masła, cukru i kakao. Opcjonalnie do każdego z nich można dodać owoców. Świetnie sprawdzą się maliny, śliwki, truskawki i banany. Rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkami są lekko kwaśne, orzeźwiające i sycące. Do uduszonych owoców dobrze jest dodać odrobinę cynamonu – wówczas nadzienie stanie się bardziej aromatyczne. Gotowy wypiek dekoruje się polewą czekoladową bądź lukrem. Jeśli w domu brakuje świeżych owoców, można przyrządzić rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą. Warto użyć tej z porzeczek, brzoskwiń albo wiśni. Gorące wypieki dobrze jest oprószyć sezamem, makiem, wiórkami kokosowymi bądź płatkami migdałowymi.

Rogaliki na słono

Rogaliki z ciasta francuskiego na słono świetnie zastąpią kanapki. Wypiek można zabrać jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Jako farsz do rogalików sprawdzą się: ser żółty, feta, twaróg, pieczarki, szynka, suszone pomidory, szpinak, papryka, cukinia, oliwki, łosoś, tuńczyk, jajka i inne produkty. Składniki należy rozdrobnić, doprawić i przełożyć na ciasto francuskie.

Rogaliki z ciasta francuskiego Kategorie

Polecane przepisy do kategorii Rogaliki z ciasta francuskiego

Znaleźliśmy 115 przepisów w kategorii Rogaliki z ciasta francuskiego

Francuskie rogaliki

Francuskie rogaliki

IwonaDD IwonaDD

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: