Przybliżony smak gyrosa, czyli mięsa opiekanego na ogromnym ruszcie, można uzyskać smażąc je na patelni, piekąc w piekarniku lub na grillu. W tym celu najlepiej użyć pokrojonej w około 3 cm kawałki piersi z kurczaka, indyka, szynki wieprzowej, jagnięciny, baraniny lub cielęciny. Bardzo istotna w tego typu potrawach jest kompozycja przypraw. Sałatka gyros powinna mieć aromat kozieradki, oregano, chili, rozmarynu i czarnego pieprzu. Oprócz mięsa może zawierać: ser feta, makaron, pomidory, kapustę pekińską, ogórki, majonez, cebulę oraz kukurydzę. Sałatka gyros doskonale prezentuje się w postaci misternie ułożonych na sobie warstw.

Polecane przepisy do kategorii Sałatka gyros

Znaleźliśmy 279 przepisów w kategorii Sałatka gyros

Sałatka gyros

Sałatka gyros

gosia p. gosia p.

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Sałatka gyros

Sałatka gyros

szynszyla szynszyla

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Gyros z kurczakiem

Gyros z kurczakiem

Konczi Konczi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Sałatka gyros Tomka

Sałatka gyros Tomka

lenian lenian
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: