Sola

Sola

Przepisy na dania z solą

Podeszwica jest znaną i lubianą odmianą ryby europejskiej. Oprócz Morza Czarnego, Śródziemnomorskiego oraz Północnego, odnaleźć ją również możemy w zachodniej części Bałtyku.  

Sola, bo to o niej mowa, jest jedną z najzdrowszych ryb dostępnych na rynku. Podeszwica może pochwalić się swoimi zaletami. Pamiętajmy, że jest ona źródłem białka oraz przyśpiesza metabolizm.

Solę, tak jak większość ryb, możemy przygotować z rozmaitymi dodatkami oraz w różnych postaciach. Jak przystało na produkty rybne, najczęściej jest ona smażona, pieczona, przygotowywana w cieście.

Sola jest wyjątkowo wdzięczną rybą, dlatego też często możemy zastać ją pod pierzyną sosu. Sola z białym sosem, sola z sosem kaparowym, a może sola w sosie greckim? Którą wybieracie?

Często słyszymy, że każdą rybę powinniśmy serwować z warzywami. Podeszwica w warzywach z papryką jest idealnym przykładem wspaniałej kompozycji. Podobne odczucia będziemy mieli po skosztowaniu soli z pieczarkami, z brokułami, a dla odmiany nawet w panierce serowej.

Serdecznie wszystkich zachęcamy do wypróbowania sprawdzonych receptur na dania z solą. W dziale sola, przygotowaliśmy idealne kompozycje wyśmienitych dań rybnych. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (92): kategoria: Sola    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane