Sola

Sola

Przepisy na dania z solą

Podeszwica jest znaną i lubianą odmianą ryby europejskiej. Oprócz Morza Czarnego, Śródziemnomorskiego oraz Północnego, odnaleźć ją również możemy w zachodniej części Bałtyku.  

Sola, bo to o niej mowa, jest jedną z najzdrowszych ryb dostępnych na rynku. Podeszwica może pochwalić się swoimi zaletami. Pamiętajmy, że jest ona źródłem białka oraz przyśpiesza metabolizm.

Solę, tak jak większość ryb, możemy przygotować z rozmaitymi dodatkami oraz w różnych postaciach. Jak przystało na produkty rybne, najczęściej jest ona smażona, pieczona, przygotowywana w cieście.

Sola jest wyjątkowo wdzięczną rybą, dlatego też często możemy zastać ją pod pierzyną sosu. Sola z białym sosem, sola z sosem kaparowym, a może sola w sosie greckim? Którą wybieracie?

Często słyszymy, że każdą rybę powinniśmy serwować z warzywami. Podeszwica w warzywach z papryką jest idealnym przykładem wspaniałej kompozycji. Podobne odczucia będziemy mieli po skosztowaniu soli z pieczarkami, z brokułami, a dla odmiany nawet w panierce serowej.

Serdecznie wszystkich zachęcamy do wypróbowania sprawdzonych receptur na dania z solą. W dziale sola, przygotowaliśmy idealne kompozycje wyśmienitych dań rybnych. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (90): kategoria: Sola    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane