Sola

Sola

Przepisy na dania z solą

Podeszwica jest znaną i lubianą odmianą ryby europejskiej. Oprócz Morza Czarnego, Śródziemnomorskiego oraz Północnego, odnaleźć ją również możemy w zachodniej części Bałtyku.  

Sola, bo to o niej mowa, jest jedną z najzdrowszych ryb dostępnych na rynku. Podeszwica może pochwalić się swoimi zaletami. Pamiętajmy, że jest ona źródłem białka oraz przyśpiesza metabolizm.

Solę, tak jak większość ryb, możemy przygotować z rozmaitymi dodatkami oraz w różnych postaciach. Jak przystało na produkty rybne, najczęściej jest ona smażona, pieczona, przygotowywana w cieście.

Sola jest wyjątkowo wdzięczną rybą, dlatego też często możemy zastać ją pod pierzyną sosu. Sola z białym sosem, sola z sosem kaparowym, a może sola w sosie greckim? Którą wybieracie?

Często słyszymy, że każdą rybę powinniśmy serwować z warzywami. Podeszwica w warzywach z papryką jest idealnym przykładem wspaniałej kompozycji. Podobne odczucia będziemy mieli po skosztowaniu soli z pieczarkami, z brokułami, a dla odmiany nawet w panierce serowej.

Serdecznie wszystkich zachęcamy do wypróbowania sprawdzonych receptur na dania z solą. W dziale sola, przygotowaliśmy idealne kompozycje wyśmienitych dań rybnych. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (90): kategoria: Sola    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane