Podeszwica jest znaną i lubianą odmianą ryby europejskiej. Oprócz Morza Czarnego, Śródziemnomorskiego oraz Północnego, odnaleźć ją również możemy w zachodniej części Bałtyku.  

Sola, bo to o niej mowa, jest jedną z najzdrowszych ryb dostępnych na rynku. Podeszwica może pochwalić się swoimi zaletami. Pamiętajmy, że jest ona źródłem białka oraz przyśpiesza metabolizm.

Solę, tak jak większość ryb, możemy przygotować z rozmaitymi dodatkami oraz w różnych postaciach. Jak przystało na produkty rybne, najczęściej jest ona smażona, pieczona, przygotowywana w cieście.

Sola jest wyjątkowo wdzięczną rybą, dlatego też często możemy zastać ją pod pierzyną sosu. Sola z białym sosem, sola z sosem kaparowym, a może sola w sosie greckim? Którą wybieracie?

Często słyszymy, że każdą rybę powinniśmy serwować z warzywami. Podeszwica w warzywach z papryką jest idealnym przykładem wspaniałej kompozycji. Podobne odczucia będziemy mieli po skosztowaniu soli z pieczarkami, z brokułami, a dla odmiany nawet w panierce serowej.

Serdecznie wszystkich zachęcamy do wypróbowania sprawdzonych receptur na dania z solą. W dziale sola, przygotowaliśmy idealne kompozycje wyśmienitych dań rybnych. Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia

Znaleźliśmy 92 przepisów w kategorii Sola

Panierowana sola

Panierowana sola

anulkadh anulkadh

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Sola z patelni

Sola z patelni

kasienka1987 kasienka1987

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pierożki rybne

Pierożki rybne

Ewa Ewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ryba w cebuli

Ryba w cebuli

e-jola1 e-jola1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Świderki z solą

Świderki z solą

Ewa Ewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ryba sola na ostro

Ryba sola na ostro

ona22 ona22

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: