Sorbet truskawkowy jest smaczny, słodki i świetnie gasi pragnienie. Deser idealnie sprawdzi się podczas letnich przyjęć w ogrodzie. Świeże truskawki należy umyć, oczyścić z szypułek, pokroić na połówki i zblendować. Następnie mus zalewa się syropem z wody lub miodu oraz soku cytrynowego. Wszystkie składniki miesza się, przelewa do naczynia i wstawia do zamrażarki. Do gotowej masy można również dodać kawałki świeżych truskawek bądź odrobinę jogurtu naturalnego. Zamrożony sorbet podaje się w pucharach do lodów. Deser można udekorować dowolnymi owocami, na przykład malinami, mandarynkami, brzoskwiniami, jabłkami, borówkami, jeżynami bądź kulkami winogron. 

Polecane przepisy do kategorii Sorbet truskawkowy

Znaleźliśmy 20 przepisów w kategorii Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

sammakko sammakko
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

Pyza Pyza
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

anecia04 anecia04

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: