Tarty chrzan ma ostry smak, przez co wychodzi z niego smaczny sos o wyrazistym aromacie. Sos chrzanowy na ciepło podkreśli smak wołowiny, pulpetów, ryb a także jajek. Dressing można podawać bez podgrzewania. Sos chrzanowy na zimno stanowi dodatek do przystawek, takich jak, np. wędliny, pieczeń, pasztet, kiełbasa czy jajka na twardo. Dressing można urozmaicić poprzez dodanie do chrzanu musztardy, przez co powstaje sos musztardowo-chrzanowy. Z chrzanem dobrze smakuje kiełbasa, w szczególności biała. Danie można podawać na zimno, ale najlepiej smakuje zapiekane w piekarniku i polane gorącym dressingiem. Białą kiełbasę w sosie chrzanowym można podawać z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.

Polecane przepisy do kategorii Sos chrzanowy

Znaleźliśmy 1 przepisów w kategorii Sos chrzanowy