Prawdziwym przysmakiem jest szczupak faszerowany. Do przygotowania farszu nierzadko wykorzystuje się pieczywo, kaszę manną i cebulę. Wyśmienitą przystawką galareta ze szczupakiem  z dodatkiem warzyw: zielonego groszku i kukurydzy konserwowej, marchewki, pora czy konserwowego ogórka.

Szczupak jest doskonałą propozycją rodzinnego obiadu.  Mięso tej ryby jest jasne, zwarte i delikatne. Doskonale nadaje się do duszenia w wywarze z warzywami, pieczeniasmażenia grillowania.

Szczupak dobrze smakuje również nadziewany różnymi rodzajami farszów. Mięso szczupaka lubi towarzystwo sosów- zwłaszcza koperkowego i ziół szczególnie rozmarynu, tymianku, cząbru, pietruszki i bazylii.

Znaleźliśmy 110 przepisów w kategorii Szczupak

Pieczony szczupak

Pieczony szczupak

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Szczupak smażony

Szczupak smażony

gosia p. gosia p.

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Szczupak smażony

Szczupak smażony

gosia p. gosia p.

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: