Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Kajmakowe tiramisu

Kajmakowe tiramisu

Ewa27 Ewa27

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Truskawkowe tiramisu

Truskawkowe tiramisu

Ewa27 Ewa27

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Dyniowe tiramisu

Dyniowe tiramisu

jaga85 jaga85
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Desery tiramisu

Desery tiramisu

bogusia82 bogusia82

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: