Ma wielu wielbicieli ale i wrogów. Jest popularną częścią należąca do podrobów zwierzęcych, posiada charakterystyczny smak oraz aromat.
Wątróbka, często gości na naszych talerzach. Słynie z bogactwa witamin A,D, PP oraz z grupy B, jak również składników mineralnych m.in. cynku, miedzi oraz żelaza.

Do najpopularniejszych odmian wątróbki zaliczamy podroby wieprzowe, wołowe oraz drobiowe.

Słynną i najprostszą potrawą jest wątróbka smażona z cebulką. Cóż dodać więcej, przysmak wielu. Ponadto, wątróbkę serwujemy duszoną z pieczarkami, na ostro, a nawet panierowaną.

Wątróbka w towarzystwie owoców? Dlaczego nie. Jak przystało na mięso, świetnie się komponuje z dobrymi i sezonowymi owocami.

Wątróbka z jabłkami, a może ze śliwkami? Którą wybieracie?

Jak widzicie na wątróbkę jest milion sposobów. Jest ceniona za walory smakowe oraz właściwości zdrowotne. Wystarczy odrobina chęci i z tych podrobów można wyczarować niesamowite danie.

Jeśli chcecie zainspirować się kulinarnie i odszukać swój najlepszy przepis, wystarczy, że wejdziecie do działu wątróbka należącego do portalu gotujmy.pl

W tym miejscu wkroczycie w świat najlepszych oraz sprawdzonych przepisów z wątróbka na czele. Serdecznie wszystkich zapraszamy! 

Zdjęcie: Fotolia

Znaleźliśmy 128 przepisów w kategorii Wątróbka

Wątróbka z cebulą

Wątróbka z cebulą

olkaaa olkaaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pieczona wątróbka

Pieczona wątróbka

kurka79 kurka79

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: