Ciasto francuskie należy do najwykwintniejszych, ale i najbardziej pracochłonnych. Jest lubiane, często spożywane i w wielu przypadkach niezastąpione! Ciasto tego typu  ma szerokie zastosowanie do przyrządzania drobnych słodkich i słonych wyrobów. Pyszne, wykwintne farsze stanowią idealny duet z delikatnym ciastem francuskim. Przekąski z ciasta francuskiego są idealne na wystawne przyjęcia, a także urozmaicają nudne, codzienne menu. Dodatkami świetnie komponującymi się z ciastem francuskim są: mięsa, warzywa, sery, twarogi i oczywiście niezastąpione zioła i przyprawy.

Francuskie paszteciki z grzybami i serkiem, sakiewki z mięsnym nadzieniem czy francuska rolada z pieczarkami doskonale smakują z czerwonym barszczem, ulubionym sosem, lub zupą. Domowe pyszności z ciasta francuskiego podawać można zarówno na zimno jak i na ciepło. Aromat wydobywający się podczas pieczenia naszych smakołyków jest nieziemski!


Inspirujcie się przepisami na idealne, domowe potrawy na bazie ciasta francuskiego!

Zdjęcie: Netka

Znaleźliśmy 275 przepisów w kategorii Z ciasta francuskiego na słono