Strona główna Z ciasta francuskiego na słono

Ciasto francuskie na słono

Kolorowe mini tarty z grzybkami i cebulą

Wytrawne przysmaki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie należy do najwykwintniejszych, ale i najbardziej pracochłonnych. Jest lubiane, często spożywane i w wielu przypadkach niezastąpione! Ciasto tego typu  ma szerokie zastosowanie do przyrządzania drobnych słodkich i słonych wyrobów. Pyszne, wykwintne farsze stanowią idealny duet z delikatnym ciastem francuskim. Przekąski z ciasta francuskiego są idealne na wystawne przyjęcia, a także urozmaicają nudne, codzienne menu. Dodatkami świetnie komponującymi się z ciastem francuskim są: mięsa, warzywa, sery, twarogi i oczywiście niezastąpione zioła i przyprawy.

Francuskie paszteciki z grzybami i serkiem, sakiewki z mięsnym nadzieniem czy francuska rolada z pieczarkami doskonale smakują z czerwonym barszczem, ulubionym sosem, lub zupą. Domowe pyszności z ciasta francuskiego podawać można zarówno na zimno jak i na ciepło. Aromat wydobywający się podczas pieczenia naszych smakołyków jest nieziemski!


Inspirujcie się przepisami na idealne, domowe potrawy na bazie ciasta francuskiego!

Zdjęcie: Netka
 

Przepisy (262): kategoria: Z ciasta francuskiego na słono    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane