Strona główna Z ciasta francuskiego na słono

Ciasto francuskie na słono

Kolorowe mini tarty z grzybkami i cebulą

Wytrawne przysmaki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie należy do najwykwintniejszych, ale i najbardziej pracochłonnych. Jest lubiane, często spożywane i w wielu przypadkach niezastąpione! Ciasto tego typu  ma szerokie zastosowanie do przyrządzania drobnych słodkich i słonych wyrobów. Pyszne, wykwintne farsze stanowią idealny duet z delikatnym ciastem francuskim. Przekąski z ciasta francuskiego są idealne na wystawne przyjęcia, a także urozmaicają nudne, codzienne menu. Dodatkami świetnie komponującymi się z ciastem francuskim są: mięsa, warzywa, sery, twarogi i oczywiście niezastąpione zioła i przyprawy.

Francuskie paszteciki z grzybami i serkiem, sakiewki z mięsnym nadzieniem czy francuska rolada z pieczarkami doskonale smakują z czerwonym barszczem, ulubionym sosem, lub zupą. Domowe pyszności z ciasta francuskiego podawać można zarówno na zimno jak i na ciepło. Aromat wydobywający się podczas pieczenia naszych smakołyków jest nieziemski!


Inspirujcie się przepisami na idealne, domowe potrawy na bazie ciasta francuskiego!

Zdjęcie: Netka
 

Przepisy (255): kategoria: Z ciasta francuskiego na słono    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane