Z ciasta francuskiego

Z ciasta francuskiego

Przepisy z ciastem francuskim

Wiele dań francuskich, przystawek czy deserów musi posiadać to ‘coś’. Dodatek tego rodzaju ciasta świetnie się komponuje z daniami wytrawnymi oraz słodkimi.

Posiada specyficzną, warstwową strukturę w postaci cieniutkich, aromatycznych i smacznych listków. Ta zależność występuje dzięki dużej zawartości tłuszczu oraz odpowiedniej obróbce termicznej.

Ciasto francuskie, bo o nim tu mowa, świetnie sprawdza się, jako wyrób cukierniczy. Pyszne croissant z czekoladą lub maślane, rogaliki saute bądź z dodatkiem pysznego nadzienia owocowego, czekoladowego, kremowego, a nawet z pysznymi kandyzowanymi owocami oraz rodzynkami są przysmakami nie tylko dzieci, ale i dorosłych.

Ciasto francuskie nie tylko jest używane do słodkich wypieków. W domowym zaciszu chętnie przygotowujemy wytrawne przekąski oraz dodatki do dania głównego z cienkimi płatami ciasta francuskiego.
Rogale wytrawne czy  babeczki faszerowane z ciasta francuskiego? Co wybieracie?

Jeżeli nie możecie się zdecydować, co chcecie podać swoim gościom odwiedźcie dział Z ciasta francuskiego. Tutaj z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Pyszna i sprawdzona kolekcja wyśmienitych przepisów z ciastem francuskim w roli głównej zachwyci niejedna osobę. Serdecznie zapraszamy! 

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (363): kategoria: Z ciasta francuskiego    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane