Strona główna Z kapusty pekińskiej

Z kapusty pekińskiej

Z kapusty pekińskiej

Doskonałe przepisy na sałatki z kapusty pekińskiej!

Kapusta pekińska pochodzi z północnych terenów Chin i Japonii. Jest warzywem bardzo często wykorzystywanym w kuchni.

Sałatki z kapusty pekińskiej charakteryzują się delikatnym smakiem i świetnym wyglądem. Można podawać je jako samodzielne danie, ale także, jako dodatek do posiłków.

Najlepszymi dodatkami do sałatki z kapusty są świeże lub konserwowe warzywa, pieczarki, wędliny, mięso z kurczaka lub tuńczyka. Po pokrojeniu kapusty, warto ją posolić, odczekać chwilę i odlać nadmiar wody, dzięki temu gotowa sałatka nie podejdzie płynem i będzie smaczniejsza.

Składniki sałatki można wymieszać razem lub układać je warstwowo. Sałatka ułożona w taki sposób, będzie wyglądać oryginalnie. Sałatki z kapusty pekińskiej z dodatkiem majonezu, jogurtu naturalnego lub ulubionego sosu tworzą doskonałe smakołyki!

Sałatka gyros, sałatka z kapustą pekińską, serem feta i papryką czy sałatka z pekińskiej w sosie czosnkowym- rodzajów jest wiele, każda warta przygotowania i skosztowania!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (575): kategoria: Z kapusty pekińskiej    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane