Strona główna Z kapusty pekińskiej

Z kapusty pekińskiej

Z kapusty pekińskiej

Doskonałe przepisy na sałatki z kapusty pekińskiej!

Kapusta pekińska pochodzi z północnych terenów Chin i Japonii. Jest warzywem bardzo często wykorzystywanym w kuchni.

Sałatki z kapusty pekińskiej charakteryzują się delikatnym smakiem i świetnym wyglądem. Można podawać je jako samodzielne danie, ale także, jako dodatek do posiłków.

Najlepszymi dodatkami do sałatki z kapusty są świeże lub konserwowe warzywa, pieczarki, wędliny, mięso z kurczaka lub tuńczyka. Po pokrojeniu kapusty, warto ją posolić, odczekać chwilę i odlać nadmiar wody, dzięki temu gotowa sałatka nie podejdzie płynem i będzie smaczniejsza.

Składniki sałatki można wymieszać razem lub układać je warstwowo. Sałatka ułożona w taki sposób, będzie wyglądać oryginalnie. Sałatki z kapusty pekińskiej z dodatkiem majonezu, jogurtu naturalnego lub ulubionego sosu tworzą doskonałe smakołyki!

Sałatka gyros, sałatka z kapustą pekińską, serem feta i papryką czy sałatka z pekińskiej w sosie czosnkowym- rodzajów jest wiele, każda warta przygotowania i skosztowania!

Zdjęcie: Fotolia
 

Przepisy (569): kategoria: Z kapusty pekińskiej    

Sortuj wg: | daty | popularności | alfabetu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane