Sprawdzone przepisy z dodatkiem jajek

Sprawdzone przepisy z dodatkiem jajek
Kurze, gęsie, przepiórcze, a nawet strusie! Jajko to cenny składnik, bez którego wiele potraw nie mogłoby zaistnieć. To uniwersalny i wszechobecny element naszej rodzimej kuchni, który zachwyca zarówno w potrawach na słono, jak i na słodko.
Ten wartościowy produkt ma szerokie zastosowanie w kuchni, stając się bazą do stworzenia wielu smacznych potraw. Rozpoczynając swój dzień od pożywnego śniadania z chęcią sięgamy po jajko na miękko czy twardo z dodatkiem szczypiorku czy pomidora. Puszysty omlet z kawałkami kurczaka czy świeżego szpinaku urozmaici nie jeden obiad.

Jajka to sztandarowe danie na Wielkanoc. Faszerowane pastą z tuńczykiem czy łososiem cieszą się uznaniem wśród wielu osób. Są także idealnym produktem do zagęszczania zup oraz jako panierka do kotletów schabowych. Marynowane w soku z buraka czy wina przybierają piękną, fioletową barwę, zajmując zaszczytne miejsce na świątecznych stołach. Ciekawą alternatywą są jajka po szkocku z dodatkiem mięsa mielonego z odrobiną czosnku i pietruszki idealnie uzupełniające obiad czy kolację.

Pasta jajeczna, jajko w koszulce, a może pyszna jajecznica z warzywami? Wybór należy do Was! Zachęcamy do skorzystania ze sprawdzonych przepisów na powyższe dania, które zainspirują do dalszych eksperymentów w kuchni!

Znaleziono: 10000 w dziale przepisy

Szukano: jajka

Ciasteczka brownie

Ciasteczka brownie

Ewa27 Ewa27

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciasto z malinami

Ciasto z malinami

ziutula ziutula

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Torciki jabłkowe

Torciki jabłkowe

iziona iziona
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: