Sprawdzone przepisy na śledzie zielone w zalewie

Wielu z nas nie wyobraża sobie przygotowania przyjęcia lub jakiejkolwiek imprezy bez stołu pełnego pysznych i niespotykanych przekąsek.
Lekkie i kolorowe przystawki są wstępem do dania głównego, potrafią zabić wilczy głód i zaskoczyć gości pomysłowością gospodyni. Daniem idealnym na taki właśnie stół są śledzie zielone w zalewie octowej.

To także doskonała odsłona wigilijnych, a zatem postnych przystawek. Śledzie zielone w zalewie octowej są kruche, delikatne w smaku i niezwykle smaczne. Zamarynowane w odpowiedni sposób nie maja ości, są lekkie i idealnie dopełniają smak świeżego pieczywa.

Możemy je serwować także samodzielnie. Jeżeli w naszym świątecznym menu mamy już śledzie w sosie pomidorowym, koreczki śledziowe lub śledzie w mundurkach z buraczków, to zielona ich odsłona będzie dopełnieniem tak przygotowanego zestawu przekąsek.

Śledzie przygotowane w ten sposób przed podaniem mogą być przechowywane kilka dni w lodówce. To świetna wiadomość dla zapracowanych pań domu, które wieczerzę wigilijną przygotowują samodzielnie. Zapraszamy do przeglądania przepisów w tej kategorii.

Znaleziono: 14 w dziale przepisy

Szukano: śledzie zielone