Najlepsze przepisy na tatar

Najlepsze przepisy na tatar
Delikatny, przygotowywany ze zmielonego mięsa wołowego z dodatkiem posiekanej cebuli. Doprawiony solą oraz pieprzem jest urozmaicany olejem dla wydobycia smaku potrawy. Wśród licznych smakoszy znajdziemy takich, którzy uwielbiają eksperymentować.
Gdy przyrządzamy tatar warto zadbać o najwyższą jakość i świeżość składników, wykorzystywanych do jego wykonania. Mięso powinno być chude, o delikatniej teksturze. Najlepszym wyborem będzie polędwica, która świetnie będzie komponować się w potrawie. Wielu smakoszy ryb przyrządza tatar z łososia czy tuńczyka, uważając to danie za rarytas okraszony sokiem z limonki i startym imbirem.

Doskonałym dodatkiem do tatara ze śledzia będzie ogórek kiszony lub konserwowy. Marynowana papryka, czy grzyby stworzą idealną całość z tatarem z jelenia. Spożywany na surowo, bez obróbki termicznej jest podawany schłodzony, najczęściej wraz żółtkiem jaja.

Jeżeli macie ochotę zachwycić i przekonać gości do skosztowania tej potrawy, zachęcamy do zainspirowania się przepisami, które dla Was zebraliśmy!

Znaleziono: 270 w dziale przepisy

Szukano: tatar

Tatar z łososia

Tatar z łososia

WWWiola WWWiola

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tatar z łososia

Tatar z łososia

2milutka 2milutka
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tatar wg gosi p.

Tatar wg gosi p.

gosia p. gosia p.

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tatar z łososiem

Tatar z łososiem

jaga85 jaga85

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: