Najlepsze przepisy na tatar

Najlepsze przepisy na tatar
Delikatny, przygotowywany ze zmielonego mięsa wołowego z dodatkiem posiekanej cebuli. Doprawiony solą oraz pieprzem jest urozmaicany olejem dla wydobycia smaku potrawy. Wśród licznych smakoszy znajdziemy takich, którzy uwielbiają eksperymentować.
Gdy przyrządzamy tatar warto zadbać o najwyższą jakość i świeżość składników, wykorzystywanych do jego wykonania. Mięso powinno być chude, o delikatniej teksturze. Najlepszym wyborem będzie polędwica, która świetnie będzie komponować się w potrawie. Wielu smakoszy ryb przyrządza tatar z łososia czy tuńczyka, uważając to danie za rarytas okraszony sokiem z limonki i startym imbirem.

Doskonałym dodatkiem do tatara ze śledzia będzie ogórek kiszony lub konserwowy. Marynowana papryka, czy grzyby stworzą idealną całość z tatarem z jelenia. Spożywany na surowo, bez obróbki termicznej jest podawany schłodzony, najczęściej wraz żółtkiem jaja.

Jeżeli macie ochotę zachwycić i przekonać gości do skosztowania tej potrawy, zachęcamy do zainspirowania się przepisami, które dla Was zebraliśmy!

Znaleziono: 284 w dziale przepisy

Szukano: tatar

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

lalunia lalunia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

madzik323 madzik323

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

anakola anakola

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tatar z łososia

Tatar z łososia

WWWiola WWWiola

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tatar z łososia

Tatar z łososia

2milutka 2milutka
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: