Doskonałą alternatywą dla barszczu czerwonego z uszkami lub popularnej grzybowej jest zupa z głów karpia, która nie tylko zachwyci podniebienia zgromadzonych gości, ale także zaskoczy ich intensywnością smaku.
Bogaty bukiet przypraw (w tym niezastąpiony w tego typu potrawach świeżo starty lubczyk) oraz esencja uzyskana z przygotowania wywaru rybnego decyduje o sukcesie całego dania, dlatego zabierając się za przyrządzanie zupy z głów karpi należy się odpowiednio przygotować.
To idealna propozycja na Wieczerzę Wigilijną, ponieważ dysponujemy wówczas odpowiednią ilością rybich głów oraz kręgosłupów. To kluczowe elementy, które w asyście aromatycznych warzyw nadadzą zupie odpowiedniego koloru oraz smaku. Dodatek skórki zapewni nam także pożądaną gęstość wywaru.
Prawdziwi smakosze twierdzą, że zupa z karpia najlepiej smakuje dopiero na drugi dzień. Może warto się o tym przekonać samemu? Wszelkie możliwe wariacje na temat zupy rybnej są mile widziane. Zarówno w wersji z pomidorami, jak i świeżymi ziołami smakuje wybornie i na długo pozostaje w pamięci gości. Warto zainspirować się przepisami zgromadzonymi w tej kategorii, zapraszamy i życzymy smacznego.
Zdjęcie: Fotolia
To idealna propozycja na Wieczerzę Wigilijną, ponieważ dysponujemy wówczas odpowiednią ilością rybich głów oraz kręgosłupów. To kluczowe elementy, które w asyście aromatycznych warzyw nadadzą zupie odpowiedniego koloru oraz smaku. Dodatek skórki zapewni nam także pożądaną gęstość wywaru.
Prawdziwi smakosze twierdzą, że zupa z karpia najlepiej smakuje dopiero na drugi dzień. Może warto się o tym przekonać samemu? Wszelkie możliwe wariacje na temat zupy rybnej są mile widziane. Zarówno w wersji z pomidorami, jak i świeżymi ziołami smakuje wybornie i na długo pozostaje w pamięci gości. Warto zainspirować się przepisami zgromadzonymi w tej kategorii, zapraszamy i życzymy smacznego.
Zdjęcie: Fotolia