Strona główna Przygotowanie sarniny do dań

Przygotowanie sarniny do dań

cherry - Porady kulinarne: Przygotowanie sarniny do dań offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 664
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Przygotowanie sarniny do dań
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Zanim wykorzystamy sarninę w kuchni musimy odpowiednio przygotować mięso. Dowiedz się, jak je marynować


Na kilka dni przed pieczeniem sarninę należy zamarynować. Co ważne - mięsa nie trzeba, a nawet nie powinno się go myć - po prostu wkładamy do marynaty i często przewracamy.


Przepis na marynatę:

Składniki:

2 szklanki octu,
1 szklanka wody,
pieprz,
pokrajana w plasterki cebula,
ząbek czosnku,
parę ziarenek jałowca,
parę goździków,
liście laurowe.

Sposób wykonania:

Wszystko razem zagotować, wystudzić i zalać tym sarninę. Po wyjęciu z marynaty sarninę wytrzeć i upiec.


Wskazówka pochodzi z książki kucharskiej wyd. Printex

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Przygotowanie sarniny do dań  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane