Strona główna Przygotowanie sarniny do dań

Przygotowanie sarniny do dań

cherry - Porady kulinarne: Przygotowanie sarniny do dań

Złoty Ekspert
Artykuły: 664
zdjęcia: 1 z 1
Przygotowanie sarniny do dań
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Zanim wykorzystamy sarninę w kuchni musimy odpowiednio przygotować mięso. Dowiedz się, jak je marynować


Na kilka dni przed pieczeniem sarninę należy zamarynować. Co ważne - mięsa nie trzeba, a nawet nie powinno się go myć - po prostu wkładamy do marynaty i często przewracamy.


Przepis na marynatę:

Składniki:

2 szklanki octu,
1 szklanka wody,
pieprz,
pokrajana w plasterki cebula,
ząbek czosnku,
parę ziarenek jałowca,
parę goździków,
liście laurowe.

Sposób wykonania:

Wszystko razem zagotować, wystudzić i zalać tym sarninę. Po wyjęciu z marynaty sarninę wytrzeć i upiec.


Wskazówka pochodzi z książki kucharskiej wyd. Printex

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Przygotowanie sarniny do dań  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

  • Konkurs - Wypieki nie z tej planety! Konkurs - Wypieki nie z tej planety!

    Domowe wypieki od zawsze wiodą prym w kulinarnym świecie. Co zrobić, by domowe ciasto, pizza i pieczywo powstawały jeszcze szybciej? Wystarczy wziąć udział w naszym konkursie i wygrać robota planetarnego marki Philips!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane