Strona główna Przygotowanie sarniny do dań

Przygotowanie sarniny do dań

cherry - autor porady Przygotowanie sarniny do dań offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 664
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Przygotowanie sarniny do dań
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Zanim wykorzystamy sarninę w kuchni musimy odpowiednio przygotować mięso. Dowiedz się, jak je marynować


Na kilka dni przed pieczeniem sarninę należy zamarynować. Co ważne - mięsa nie trzeba, a nawet nie powinno się go myć - po prostu wkładamy do marynaty i często przewracamy.


Przepis na marynatę:

Składniki:

2 szklanki octu,
1 szklanka wody,
pieprz,
pokrajana w plasterki cebula,
ząbek czosnku,
parę ziarenek jałowca,
parę goździków,
liście laurowe.

Sposób wykonania:

Wszystko razem zagotować, wystudzić i zalać tym sarninę. Po wyjęciu z marynaty sarninę wytrzeć i upiec.


Wskazówka pochodzi z książki kucharskiej wyd. Printex

Komentarze do Przygotowanie sarniny do dań  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane