Strona główna Przygotowanie sarniny do dań

Przygotowanie sarniny do dań

cherry - Porady kulinarne: Przygotowanie sarniny do dań offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 664
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Przygotowanie sarniny do dań
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Zanim wykorzystamy sarninę w kuchni musimy odpowiednio przygotować mięso. Dowiedz się, jak je marynować


Na kilka dni przed pieczeniem sarninę należy zamarynować. Co ważne - mięsa nie trzeba, a nawet nie powinno się go myć - po prostu wkładamy do marynaty i często przewracamy.


Przepis na marynatę:

Składniki:

2 szklanki octu,
1 szklanka wody,
pieprz,
pokrajana w plasterki cebula,
ząbek czosnku,
parę ziarenek jałowca,
parę goździków,
liście laurowe.

Sposób wykonania:

Wszystko razem zagotować, wystudzić i zalać tym sarninę. Po wyjęciu z marynaty sarninę wytrzeć i upiec.


Wskazówka pochodzi z książki kucharskiej wyd. Printex

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Przygotowanie sarniny do dań  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane