Strona główna Przygotowanie sarniny do dań

Przygotowanie sarniny do dań

cherry - Porady kulinarne: Przygotowanie sarniny do dań

Złoty Ekspert
Artykuły: 664
zdjęcia: 1 z 1
Przygotowanie sarniny do dań
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Zanim wykorzystamy sarninę w kuchni musimy odpowiednio przygotować mięso. Dowiedz się, jak je marynować


Na kilka dni przed pieczeniem sarninę należy zamarynować. Co ważne - mięsa nie trzeba, a nawet nie powinno się go myć - po prostu wkładamy do marynaty i często przewracamy.


Przepis na marynatę:

Składniki:

2 szklanki octu,
1 szklanka wody,
pieprz,
pokrajana w plasterki cebula,
ząbek czosnku,
parę ziarenek jałowca,
parę goździków,
liście laurowe.

Sposób wykonania:

Wszystko razem zagotować, wystudzić i zalać tym sarninę. Po wyjęciu z marynaty sarninę wytrzeć i upiec.


Wskazówka pochodzi z książki kucharskiej wyd. Printex

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Przygotowanie sarniny do dań  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane