Strona główna Przysmaki na Wielkanoc

Przysmaki na Wielkanoc

hgg - Porady kulinarne: Przysmaki na Wielkanoc offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 1841
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Przysmaki na Wielkanoc
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

Kulinarne tradycje wielkanocne nakazują, aby wielkanocny stół był kolorowy, wesoły i obficie zastawiony.


Królem wielkanocnego stołu jest oczywiście jajko, ale nie można zapominać o żurku, mięsach, sałatkach, wędlinach i innych pysznościach.


Wypieki na Wielkanoc


Bardzo ważnym elementem wielkanocnego menu są wypieki. Niektórzy cały rok czekają na Wielkanoc, aby zjeść mazurka – tradycyjne wielkanocne ciasto. Prawdziwy mazurek musi być płaski, bardzo słodki i nadziany wszystkimi możliwymi bakaliami, jakie tylko przychodzą do głowy. „Świdnicki” zestaw bakalii i dodatków do pieczenia z pewnością przyda się w te święta. Żaden wypiek nie obędzie się bez wiórków kokosowych i rodzynek lub cukru waniliowego. Do sporządzenia ciasta konieczny będzie cukier waniliowy, proszek do pieczenia lub soda oczyszczona. Wielkanocne wypieki z pomocą dodatków do ciast podbiją serca domowników i wielkanocnych gości.


Kawa na Wielkanoc


Aby podkreślić smak świątecznych słodkości podaj je w towarzystwie kawy O’ccaffe. Mielona kawa O’Ccaffe Royal Espresso to oryginalna, włoska kawa 100% arabica, najwyższej jakości o silnym aromacie i głębokim smaku. Zapakowana jest w elegancką puszkę, dzięki której smak i aromat kawy pozostają niezmiennie intensywne przez bardzo długi czas. Doskonała do ekspresów i parzenia tradycyjnego. O’Ccaffe Royal Espresso swoim głębokim aromatem wypełni wielkanocny, świąteczny dom i idealnie podkreśli smak bakaliowego wielkanocnego mazurka i innych świątecznych ciast.

Czy wiesz już czego potrzebuje wielkanocny mazurek? Oczywiście bakalii i dodatków do pieczenia oraz aromatycznej włoskiej kawy O’Ccaffe Royal Espresso…do towarzystwa:)



Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Przysmaki na Wielkanoc  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane