Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Przystawka z jajkami i kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna i prosta w przygotowaniu przystawka to idealne danie na spotkania ze znajomymi i rodzinom. Nie wymaga wiele pracy.

Przystawka z jajkami i kaparami

Składniki:

Przystawka z jajkami i kaparami

 

Sposób przygotowania:

Przystawka z jajkami i kaparami
Jajka gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie oczyszczamy paprykę i kroimy ją w bardzo cienkie paski, a świeżą bazylię bardzo drobno siekamy. Gdy jajka już będą gotowe, obieramy je i studzimy. Następnie każde z nich przecinamy na pół. Każdą połówkę smarujemy łyżeczką majonezu, a następnie układamy paprykę, kapary i posypujemy bazylią. Każde jajko doprawiamy solą i pieprzem. Chłodzimy przed podaniem.