Margareta

Margareta

Kucharz
[Przepisów: 5]

Przystawka z wedzonym lososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Latwe, proste, chociaz nie najtansze.

Przystawka z wedzonym lososiem

Składniki:

Przystawka z wedzonym lososiem

 

  • 200g wedzonego lososia (chetnie skrawki, resztki), 3 jajka, 3dl smietanki, koperek, sol i pieprz.

Sposób przygotowania:

Przystawka z wedzonym lososiem
Ciasto wyjac z zamrazalnika na jakies 20 min i troche je rozwalkowac. Wylozyc nim okragla forme. Lososia pokroic w male kawalki i ulozyc na ciescie. Ubic lekko razem jajka ze smietanka, dodac duzo posiekanego koperku, przyprawic sola i swiezo zmielonym pieprzem. Wylac te mase jajkowo-smietankowa na lososia i wstawic forme do pieca przy 200 stopni C na 40 minut.
Serwowac jako przekaske. Mozna podac do tego zielona salate.