Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pseudo kebab z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Domowy fast food z piersią z kurczaka

Pseudo kebab z kurczakiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pseudo kebab z kurczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pseudo kebab z kurczakiem
Pierś z kurczaka oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 minut. W tym czasie płuczemy dokładnie sałatę i pomidora. Ogórki kroimy na ćwiartki lub w ósemki, pomidora w połowy talarków, cebulę w bardzo cienkie plasterki. Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pierś z kurczaka smażymy dokładnie na rozgrzanym oleju. Pod koniec doprawiamy przyprawą do drobiu. Kroimy w cienkie plastry. Bułki do kebaba opiekamy w tosterze przez 2 minuty, po chwili nacinamy wzdłuż dłuższego boku. Smarujemy w środku odrobiną majonezu. Układamy plasterki cebuli i pomidora. Posypujemy sałatą, na którą kładziemy plasterki piersi z kurczaka. Na wierz dajemy konserwowego ogórka i polewamy całość sosem czosnkowym. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Pseudo kebab z kurczakiem
Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.