Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Pstrąg 3

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pstrąga podawać z ryżem lub frytkami.

Pstrąg 3

Składniki:

Pstrąg 3

 

  • Cytryna 1 szt Marynata do ryb Kucharek Pieprz Masło Mleko Mąka Bułka tarta

Sposób przygotowania:

Pstrąg 3
Pstrąga myjemy, oczyszczamy z łusek , następnie wypatroszyć, odciac glowe i ogon, przyprawiamy go marynatą do ryb, Kucharkiem, oraz pieprzem , mocno skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na ok 1 godzinę, następnie panierujemy rybkę, w mące następnie w mleku, i bułce tartej. na patelni roztopić masło, smażyć pstrąga z obu stron, podawać na ciepło. Smacznego.