Anastazja324

Anastazja324

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Pstrąg faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dość prosta w przygotowaniu,ale wyrafinowana potrawa.

Pstrąg faszerowany

Składniki:

Pstrąg faszerowany

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg faszerowany
Czosnek obrać i posiekać.75 g migdałów uprażyć na suchej patelni na złoto.75 g miękkiego masła wymieszać z czosnkiem i migdałami.Całość doprawić solą i pieprzem.Pozostałe masło roztopić na patelni,dodać pozostałe migdały i dusić ok. 5 minut.
Skórę pstrągów naciąć w kilku miejscach.Tuszki wypełnić masłem migdałowo-czosnkowym.Ryby posmarować roztopionym masłem wymieszanym z migdałami.Każdą owinąć 3 plastrami boczku i piec na rozgrzanym grillu ok. 12 minut z każdej strony.W trakcie pieczenia polewać masłem.

Tagi:

pstrąg