Strona główna Pstrąg gotowany na parze

Pstrąg gotowany na parze

Pstrąg « poprzedni | następny »
maggi200 - Przepis na: Pstrąg gotowany na parze offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 100
Pstrąg gotowany na parze
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Pstrąg doskonale nadaje się na gotowanie na parze


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg gotowany na parze - SKŁADNIKI:

  • 4 filety z pstrąga ze skórą
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • por ( z zielonymi liśćmi )
  • pęczek natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • grubo mielony pieprz
  • szczypta soli
  • 3 łyżki masła

Pstrąg gotowany na parze - PRZYGOTOWANIE:

Aby zrobić pstrąga gotowanego na parze trzeba filety umyć - osuszyć , skropić połową soku z cytryny . W garnku do gotowania na parze ułożyć na sicie podzielony na liście por , na nim koper i natkę w gałązkach . Na zieleninie ułożyć rybę . Przykryć szczelnie . Dotować na parze ok. 20 minut .
Na patelni rozpuścić masło ( zależnie jak kto lubi albo tylko rozpuścić albo lekko zrumienić ).
Pstrąga podawać z gotowanymi ziemniakami polewając masłem , kropiąc sokiem z cytryny i posypując grubo mielonym pieprzem i szczyptą soli .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg gotowany na parze  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Jajka z farszem
Pstrąg teriyaki z sałatką z mango Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla
Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony
Pikantny pstrąg smażony Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane