Strona główna Pstrąg gotowany na parze

Pstrąg gotowany na parze

Pstrąg « poprzedni | następny »
maggi200 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 100
Pstrąg gotowany na parze
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Pstrąg doskonale nadaje się na gotowanie na parze


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg gotowany na parze - SKŁADNIKI:

  • 4 filety z pstrąga ze skórą
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • por ( z zielonymi liśćmi )
  • pęczek natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • grubo mielony pieprz
  • szczypta soli
  • 3 łyżki masła

Pstrąg gotowany na parze - PRZYGOTOWANIE:

Aby zrobić pstrąga gotowanego na parze trzeba filety umyć - osuszyć , skropić połową soku z cytryny . W garnku do gotowania na parze ułożyć na sicie podzielony na liście por , na nim koper i natkę w gałązkach . Na zieleninie ułożyć rybę . Przykryć szczelnie . Dotować na parze ok. 20 minut .
Na patelni rozpuścić masło ( zależnie jak kto lubi albo tylko rozpuścić albo lekko zrumienić ).
Pstrąga podawać z gotowanymi ziemniakami polewając masłem , kropiąc sokiem z cytryny i posypując grubo mielonym pieprzem i szczyptą soli .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg gotowany na parze  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Jajka z farszem
Pstrąg teriyaki z sałatką z mango Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla
Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony
Pikantny pstrąg smażony Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane