kołczu

kołczu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 77]

Pstrąg na grilla z folii w koperku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny przepis na rybę z grilla

Pstrąg na grilla z folii w koperku

Składniki:

Pstrąg na grilla z folii w koperku

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg na grilla z folii w koperku

Rybę umyć, pozbawić skrzeli, dokładnie natrzeć solą. Środek ryby obficie nafaszerować farszem : wymieszaną cebulą w kostkę, czosnkiem w kostkę, pół - plastrami pieczarki i grubo pokrojonym koperkiem. Skórę ryby po obu stronach obficie oprószyć drobno pokrojonym koperkiem po czym zawinąć dokładnie w podwójną folię aluminiową, mocno natartą masłem, zawijając końcówki folii. Piec na mocno rozgrzanym grilu lub piekarniku ok. 15 min. NIE PRZEWRACAJĄC !

Dziękujemy Zakładowi Hodowli Pstrąga w Zaporze - Mylof za udostępnienie przepisu.


Tagi:

pstrąg