szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pstrąg na maśle smażony z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pstrągi na maśle z koperkiem podane-pyszna rybka z patelni

pstrąg na maśle smażony z koperkiem

Składniki:

pstrąg na maśle smażony z koperkiem

 

  • 2 średnie, sprawione pstrągi
  • pół pęczka koperku
  • sok cytrynowy
  • masło
  • sól

 

Sposób przygotowania:

pstrąg na maśle smażony z koperkiem
Pstrągi umyć, i osuszyć. Ewentualnie odciąć głowy (ja odcinam). Na patelni rozgrzać 4 łyżki masła i smażyć na nim pstrai z obu stron aż będą miękkie (nie trwa to długo, bo mięso jest bardzo miękkie i delikatne). Koperek umyć, osuszyć i drobno posiakać. Pstrągi przełożyć na talerz. Skropić sokiem cytrynowym i posypać koperkiem. Do środka każdej ryby włożyc troszkę masła aby się ładnie roztopiło i oprószyć solą. Polecam z frytkami i ulubioną surówką, np. z białej kapusty.

Tagi:

pstrąg